Situație inedită într-o localitate din judeţul Olt. Primarul şi viceprimarul din vestita comună Deveselu, care găzduiește scutul antirachetă al NATO, se împart între munca la birou, audienţe cu localnicii şi condusul microbuzelor instituţiei şi al maşinii de gunoi. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă imagini și detalii exclusive.
Edilii spun că sunt nevoiţi acum să facă şi treaba șoferilor pe care nu au reușit să îi angajeze. Viceprimarul conduce de două ori pe săptămână maşina de gunoi şi colectează deşeurile din satele comunei. Atât el, cât și primarul spun însă că fac muncă voluntară şi nu primesc niciun leu în plus la salariu. (VEZI AICI: Șapte militari americani de la Deveselu, implicați într-un scandal într-un club din Craiova. S-a lăsat cu cătușe și amenzi)
Ion Aliman este primarul comunei Deveselu, devenită cunoscută în întreaga ţară, după ce aici a fost amplasat scutul antirachetă al americanilor. Este primarul localităţii, dar …şi şoferul de pe microbuzele primăriei şi chiar de pe cel şcolar. Şi asta pentru că, spune edilul, după ce a înfiinţat o societate la primărie şi a cumpărat șapte microbuze, nimeni nu a venit să să angajeze.
”În 2012 a fost achiziționat primul microbuz, la cererea locuitorilor din Deveselu care au contract cu firme de tricotaje. Sunt peste 90 la sută femei. Şi cu profitul din ăsta am cumpărat al doilea microbuz. În primul rând, nu am găsit persoana calificată cu permis de conducere, trebuie să ai şi D şi C şi atestat. Văzând că avem probleme şi ne rugăm de unul şi de altul am luat, legătura cu vicele şi am mers şi am făcut şcoala”, povestește edilul.
Acum au ajuns la un număr de șapte microbuze, dar ….care au un singur şofer. Nu au reuşit să angajeze alţii, aşa că primarul şi viceprimarul s-au dus la şcoala de şoferi pentru a obţine categoriile C şi D. (CITEȘTE AICI: Nu e banc! Scutul antirachetă de la Deveselu, pus în pericol de… oile unui fermier din Caracal. Animalele ar activa senzorii de la baza militară)
„ – În urmă cu doi ani şi ceva a trebuit să colectăm gunoiul, făceam asta cu o remorcă, dar era mult mai costisitor.
– Cum vă împărţiţi între orimărie şi în a conduce maşina de gunoi?
– Se cuplează una cu alta ”, spune viceprimarul din Deveselu, Nicolae Dobre.
Localitatea Deveselu are 3.100 de locuitori. Baza de la Deveselu, devenită operațională în 2016, este formată din trei unități militare: Baza 99, românească, care găzduiește celelalte două baze americane – cea a forțelor navale și pe cea a Sistemului Aegis de apărare antirachetă. Întins pe o suprafață de 900 de hectare, dintre care 170 de hectare au fost puse la dispoziția părții americane, Sistemul de apărare antibalistică al NATO de tip Aegis a fost recent modernizat. Pentru a spori securitatea obiectivului militar, nu se poate construi nimic pe o rază de 35 de kilometri de bază și există restricții legate și se regimul de înălțime permis.
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)